sideinnhold
- Kursinnhold
Juleball 2012

Fotograf: Odd Egil Nerland

Salsa 1

Cubansk salsa, krever ingen forkunnskaper.

På salsa 1 blir det brukt mye tid på å lære den basale salsarytmen og grunnstegene. Det blir en del øving på linje, og man vil danse masse i par og lære en del enkle figurer. En trenger ikke ha med partner for å melde seg på. På kurset vil vi ha hyppig bytte av partner. Dette både for at progresjonen blir bedre, en lærer fortere, og det er mer sosialt :-) For å bli skikkelig trygg på rytmen kan det være lurt å delta på salsa 1 kurs mer enn en gang. Kom og vær med og ha det gøy!!!

 

Salsa 2

Bygger på salsa 1. En må kunne grunnrytmen og grunnstegene og ha deltatt på minimum ett salsa 1 kurs, cubansk stil. Vi lærer klassiske cubanske figurer som El Dedo, og Setenta. Kos deg, nyt musikken og dans !!!

Også her kan det være nyttig å gå flere salsa 2 kurs før en går videre til salsa 3.

 

Salsa 3

Bygger på salsa 2. Vi repeterer fra salsa 2 og bygger videre med figurer som f.eks Ochenta, Bayamo m. fl. Det vil bli fokus på høyresvingen til damene og å få inn mer rotasjon i dansen Vi skal også jobbe videre med kroppsisolering og bevegelsesmønsteret i dansen.

På salsa 3 nivå kommer det inn mye nytt, spesielt det å mestre rotasjon i høyresvingen og det å bytte plass/ rotere i dansen, krever mye trening og tålmodighet. Her vil de fleste trenge å gå minst to kurs, før man er klar til å gå videre på mer avanserte kurs. På salsa 3 nivå anbefales også å få med seg en del teknikkurs for å utvikle dansen videre.

 

Salsa avansert nivå

Forkunnskaper minimum salsa 3.. Vi anbefaler de fleste dansere å være med på minst 2 salsa 3 kurs før en går videre på salsa avansert nivå. I tillegg er det en fordel å ha vært på en del teknikkurs med kubansk bevegelse/ cuban body moves. På avansert nivå, må damene som forkunnskaper kunne beherske høyresving med rotasjon godt, og guttene må kunne føre denne og kunne skifte plass i dansen. Vi anbefaler at du har danset sosialt minst 6-12 måneder. På salsa avansert nivå blir det flere kompliserte figurer og mer vekt på detaljer i føring, stil og eleganse. Figurene vi bruker på salsa avansert nivå kan variere fra kurs til kurs.

 

Bachata grunnkurs/ Bachata 1

Romantisk pardans fra den Dominikanske republikk. Etter et grunnkurs på 4 timer er du klar for dansegolvet !!! Bachata er lett å lære og det kreves ingen forkunnskaper. På grunnkurset læres basissteg og enkle kombinasjoner.

 

 

Bachata videregående kurs / Bachata 2

Mer avanserte figurer for dansere som har vært på bachata grunnkurs og/ eller har danset en del bachata sosialt.

 

Bachata avansert kurs

Kjempekjekt med litt videre utfordringer ! Du bør ha danset en god del sosial bachata og bør minimum være på et middels høyt nivå i bachata. Det blir mye vekt på føring og de små detaljene :-)

 

La rueda 1

Cubansk salsa i ring, der den som styrer ringen roper ut ulike figurer, slik at de som er med danser synkront. Man har hyppig partnerbytte. Det er mye dynamikk, humor og energi. En sosial og fantastisk kjekk måte og danse salsa på !!!

La Ruedaaaaa!!!

Forkunnskaper: Må beherske salsa 3 - pensum, helst ha minst 2 salsa 3 kurs. For å danse la rueda MÅ man kunne skifte plass i dansen/ rotere.

 

La rueda 2

Forkunnskaper: beherske rueda 1 pensum

 

La rueda 3, 4 og 5.

Forkunnskaper: beherske rueda 1 og 2 pensum.

Rueda 3, rueda 4 og rueda 5 er alle kurs på samme vanskelighetsnivå, og det erf eks ikke krav om å ha gjennomført rueda 3 før rueda 4 kurset, de er likestilte.

Man må imidlertid beherske rueda 1 og 2 pensum godt og bør ha danset en del rueda sosialt.

 

Llanta

Dette er en avansert ruedaform med en indre ring og en ytre ring. I den indre ringen danser man utover ( i por fuera), mens i den ytterste ringen danser man innover ( a dentro). Samtidig utgjør et par fra innerringen og et par fra ytterringen en toparsrueda ( dos parejas), slik at en veksler mellom å danse rueda i de store ringene og i de små 2-

parsringene. Her blir det mye dynamikk, retningsskift og tildels fullt kaos !!! Kjempegøy :-) Vamos a bailar !!!!